Grillspett

grillspett

Grillspett är perfekt festmat, problemet är dock att olika ingredienser har olika stektid – men då har vi ett toppentrick!

Förbered dig genom att köpa ett paket grytbitar av vildsvin eller hjort. Lägg grytbitarna i sin obrutna förpackning i en kastrull med täckande vatten och låt sjuda i en timme. Vill du förbereda går detta moment att göra dagarna innan köttet ska användas. Men glöm inte att lägga köttet i marinad eller krydda upp det innan det ska upp på spett.

Använder du grillpinnar i trä så lägg dem i en skål med vatten ett par timmar, så bränns de inte lika lätt. 

Mixa grytbitarna med korv i olika smaker, paprika, lök och zucchini till exempel. Använder du rökt korv behöver du inte vara orolig för att de inte är klara och grytbitarna är redan genomkokta. Nu gäller det bara att få en fin yta och värme. Prisvärd och ett lätt jobb för grillkocken.