Hjortskavsgryta ala Vilt i Vrena
Vår hjortskav är från fransyskan på Dovhjort. Så här lagar vi en riktigt god hjortskavsgryta:
Ta 5-6 hg hjortskav, bryn i het stekgryta med smör och lite olja. Se till och dela sönder köttet när du bryner det.
Krydda med viltfond och låt sjuda i cirka 10 minuter, provsmaka.
Fräs upp en finhackad lök och svamp i en stekpanna. Vi tog kastanjechampinjoner men det fungerar med vilken svamp som helst. Kantareller skulle så klart vara extra gott och lyxigt.
Mortla några enbär och ha i köttet. Häll över löken och svampen och 3-4 dl grädde.
Smaksätt med 1 msk dijonsenap, 2 msk lingonsylt, salt och svartpeppar. Smaka av.
Red av grytan om du vill ha en tjockare konsistens.
Serveras med potatismos. Strössla över lite lingon och persilja. Smaklig måltid!