Nyhet från Vilt i Vrena!
– Hjortskav av dovhjortsfransyska –
Vi börjar med försäljningen den här veckan. Förpackat med 5-6 hg/paket. 195 kr/kg.
Vi har provlagat, se recept nedan, men vi vill gärna få in tips från Er!
Så här testade vi och det blev jättegott!
Lagom för en middag till fyra personer 🍽
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Bryn 5-6 hg hjortskav i en het stekgryta med smör och lite olja. Se till att dela köttet när du bryner det.
Häll i en burk viltfond och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Fräs upp en finhackad lök och gärna någon svamp i en stekpanna.
Några mortlade enbär är gott i grytan.
Häll över löken och svampen på köttet och 3-4 dl grädde.
Smaksätt med 1 msk dijonsenap, 2 msk lingonsylt, salt och svartpeppar. Smaka av.
Red grytan om du önskar en tjockare konsistens.
Tacksam för synpunkter!