Tillaga julskinka av vildsvin
Kokning och ugnsbakning – så här gör vi!
Julskinkan som du köper från oss är saltad och klar för ugnsbakning eller för att koka. Vi har provat bägge metoderna men vi tycker den kokta blir bäst för den kan vi krydda med kryddpeppar, lagerblad, lök och lite morötter eller vad du själv tycker om!
Skölj av skinkan under rinnande vatten innan du börjar. Sjud sedan i lättsaltat vattnet. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme till 68-70 grader i den tjockaste delen. Du får en härlig buljong och vi upplever en saftigare skinka.
Ugnsbakar du skinkan, linda in den i folie. Sätt ugnen på 95 grader och låt skinkan stå i ugnen tills den har en innertemperatur på 68-70 grader.
Låt skinkan svalna lite innan du griljerar.
Så här griljerar vi:
1 ägg
1 dl senap
1 msk socker
1 msk Maizena eller potatismjöl
Blanda ingredienserna, pensla på skinkan och täck med ströbröd. Häll över lite smält smör på ströbrödet. Griljera i ugnen på 275 grader tills skinkan har fått fin gyllene färg.
Tänk på att den vilda skinkan varierar i storlek, fetthalt och smak beroende på vildsvinets ålder och vad det har ätit.
God Jul önskar Christer och Kent på Vrena Vilt.
Se vår prislista och vägbeskrivning till butiken! Välkommen!